A mund të jetë Britania e Madhe një garantues në marrëveshjen e paqes Ukrainë-Rusi?

Britania e Madhe mund të veprojë si një garantues për të garantuar respektimin e kushteve të çdo marrëveshjeje paqeje midis Ukrainës dhe Rusisë, lë të kuptohet ministri i Forcave të Armatosura.

James Heappey pyetet në BBC Breakfast nëse Mbretëria e Bashkuar do të konsideronte apo jo ofertën për të vepruar si një “garanci” për të mbrojtur Ukrainën në rast të ndonjë aksioni të ardhshëm ushtarak rus, nëse Ukraina pranonte kërkesën e Rusisë që Ukraina t’i nënshtrohej një procesi çarmatimi.

Çarmatimi është një nga disa kërkesa të parashtruara nga presidenti Putin në një thirrje drejtuar udhëheqësve turq dje.

“Unë nuk mendoj se asgjë është jashtë tryezës për sa i përket asaj që Mbretëria e Bashkuar dhe aleatët tanë do të ishin të gatshëm të bënin për të lehtësuar një marrëveshje paqeje dhe çfarë roli mund të luajmë në garantimin e asaj marrëveshje paqeje në të ardhmen,” Heappey. thotë.

Ai shton se është thelbësore që qeveria ruse së pari të ndalojë së qeni “luftëtar” në mënyrë që një marrëveshje paqeje të mund të arrihet në të vërtetë nga të dy vendet./BBC