Mënyra si vishesh ndikon drejtpërdrejt në humorin tënd

Dritë jeshile për veshje më të rehatshme dhe më pak formale, pantallona të gjera, me pak fjalë veshje që ju japin siguri dhe komoditet.

Jo vetëm “jemi si vishemi”, thotë një studim anglez, por edhe “bëhemi”. Në thelb gjithmonë është ditur, por kurrë siç jemi duke e bërë tani, shkruan “Revista Psikologji”.

Edhe ajo që vishet në këtë periudhë të karantinës në shtëpi dhe izolimit që lidhet me urgjencën e koronavirusit, ka një efekt të rëndësishëm në gjendjen shpirtërore.

Jo vetëm “jemi si vishemi”, thotë një studim anglez, por edhe “bëhemi”. Në thelb gjithmonë është ditur, por kurrë siç jemi duke e bërë tani.

Edhe ajo që vishet në këtë periudhë të karantinës në shtëpi dhe izolimit që lidhet me urgjencën e koronavirusit, ka një efekt të rëndësishëm në gjendjen shpirtërore.

Pavarësisht se si jeni duke i kaluar ditët në shtëpi, apo duke punuar, është e rëndësishme të mirëmbani ose rivendosni rutinën tuaj ditore, e cila gjithashtu përfshin një kujdes të qartë në veshje.

Me pizhame? Vetëm për gjumë!

Dritë jeshile për veshje më të rehatshme dhe më pak formale, pantallona të gjera, me pak fjalë veshje që ju japin siguri dhe komoditet.

Sepse qëndrimi përgjatë gjithë ditës në shtëpi në kohë vetë-izolimi, është thelbësor para së gjithash për ekuilibrin tuaj psikofizik dhe pavarësisht nëse keni planifikuar apo jo video-telefonata për biseda punë në shtëpi.

Mbi të gjitha, ekziston një gamë e gjerë studimesh kushtuar temës: mënyra se si ne zgjedhim të vishemi ndikon jo vetëm në mendjen tonë, por edhe në perceptimin e njerëzve të tjerë dhe kjo mund të kontribuojë në ngjalljen ose jo të empatisë.

Gjithashtu sipas disa studimeve të raportuara në internet, veshja e rrobave të caktuara gjithashtu mund t’ju ndihmojë të ndiheni më pak të shqetësuar dhe më pak depresion.

Jo vetëm që jemi ashtu siç vishemi por – ta themi atë me Karen Pine, profesor i Psikologjisë në Universitetin e Hertfordshire, madje ne “bëhemi” ajo. /

Shtuar 28.03.2021 02:03

Tags: ,