Ky është zogu me ngjyra të bukura ylberi (VIDEO)

Zogjtë mund të luajnë një rol të rëndësishëm në ekosistemin e botës dhe përfitimet nga ta janë shumë të mëdha.

Ata kontrollojnë insektet e dëmshme dhe janë një lloj pastrues të natyrës, shpërndajnë fara, inspirojnë shkencëtarët si dërgues mesazhesh që na tregojnë ne në lidhje me shëndetin e planetit.

Njerëzit e dëgjojnë me kënaqësi melodinë e tyre, ngjyrat e bukura dhe fluturimin, dhe ata sjellin pozitivitet dhe shkëlqim tek njerëzit që e duan natyrën.

Njëri ndër zogjtë më të bukur, me një emër qesharak, është zogu me ngjyra ylberi që quhet “White-browed tit-warbler” dhe emri shkencor është Leptopoecile Sophie .

Pjesa e emrit “tit” është “titmouse” i nxjerrë nga anglishtja e vjetër “titmase”. Janë zogj unik që kanë origjinën nga Azia , duke përfshirë Himalajat, Kinën qëndorre dhe Rusinë.

Ata janë vetëm 8.5 deri në 10 cm, dhe kanë ngjyra shumë interesante si të ylberit, që edhe u është dhënë emri.


Shtuar 2.06.2020 11:32