Çfarë ndodh pas 7 janarit? Gjermania jep lajmin e bujshëm për shqiptarët

Një lajm i ri vjen nga Gjermania për të gjithë shqiptarët.

Mësohet se nga 7 janari, shqiptarët do të munden të punojnë legalisht në Gjermani vetëm me dokumente të shteteve të tyre dhe kjo vlen për qytetarë të Shqipërisë, Kosovës, Maqedonisë, Kosovës, Serbisë dhe Bosnje Hercegovinës.

Dihet që Gjermania ka nevojë për të paktën 260,000 punëtorë të rinj emigrantë çdo vit për të përmbushur nevojat e saj.

Këtë herë shteti i njohur për “vjeljen” e infermierëve shqiptarë, është duke kërkuar punëtorë për korrjen e asparagut. Punëtorët mund të fitojnë deri në 150 euro në ditë.

Ky informacion është shpallur zyrtarisht nga kancelarja, ku thotë se qytetarët do të mund të punojnë në vendin më të zhvilluar të BE-së.


Shtuar 6.01.2020 18:48