Si sot 95 vite më parë, në botën e futbollit ndodhi një ngjarje e jashtëzakonshme (FOTO LAJM)

Ndeshja e parë e futbollit që u transmetua drejtpërdrejt në radio ishte një ndeshje e Ligës së Parë të Divizionit që u luajt në janar 1927 midis Arsenalit dhe Sheffield United. Vendi ishte Highbury dhe u zhvillua një javë pas transmetimit të parë të Rugby (Angli v Uells – Twickenham). Orari i BBC-së e njoftoi me krenari këtë të shtunën pasdite

 

“2.5 Këndimi në komunitet dhe Ndeshja e Futbollit të Shoqatës së Arsenalit kundër Sheffield United (transmetuar nga terreni i Arsenalit, Highbury)”

 

Ndeshja duhej të përshkruhej nga z. H.B.T. Wakelam të ofruar nga Z. C.A. Lewis. Disa gazeta, përfshirë ‘Radio Times’, botuan një plan të fushës së ndarë në tetë sektorë. Ideja ishte që Lewis të thërriste numrin e seksionit në të cilin ishte topi, ndërsa bashkëkomentuesi i tij Wakelam përshkroi veprimin. Nga llogaritë e kohës, transmetimi ishte një përmirësim i madh në komentet e mëparshme të Rugby. Edicioni i së hënës në vijim i ‘Manchester Guardian’ dha një përmbledhje të transmetimit.

‘The Times’ ra dakord me rishikimin e ‘Guardian’ dhe vlerësoi komentin për përshkrimet e gjalla dhe mbresëlënëse gjatë gjithë lojës. Në fakt, iniciativa mbeti pjesë e transmetimit për shumë vite dhe, për fat të keq, ka shijuar diçka si një rilindje kohët e fundit me ardhjen e “përmbledhësit”

 

Rezultati ishte një barazim 1 – 1.

 

Si një shënim në fund të fundit, finalja e Kupës F. A. e vitit 1927 midis Arsenalit dhe Cardiff City u transmetua drejtpërdrejt nga Wembley në shtëpitë anembanë vendit. Komentatorët për finalen ishin George Allison i cili më vonë do të bëhej menaxher i Arsenalit dhe Derek McCulloch i cili më vonë do të fitonte famë si “Uncle Mac” në B.B.C, Ora e Fëmijëve në Radio./h.ll/albeu.com

Shtuar 22.01.2022 15:56