Pfizer do të vaksinojë falas atletët olimpik

Një memorandum bashkëpunimi me Komitetin Olimpik Ndërkombëtar u nënshkrua nga Pfizer dhe kompania gjermane e bioteknologjisë BioNTech .

Pfizer-Biontech do të sigurojë falas vaksina kundër koronavirusi për vaksinimin e sportistëve të cilët do të marrin pjesë në këtë vit në Lojërat Olimpike dhe Paraplimpike në Tokio .

Kompanitë thanë se këstet e para pritet të bëhen të disponueshme për delegacionet e vendeve pjesëmarrëse në fund të majit për të siguruar që ata të marrin këstin e dytë para se të mbërrijnë në Tokio.

Plani hyri në fuqi pasi Komiteti Olimpik Ndërkombëtar (IOC) mbajti një takim me qeverinë japoneze pas një oferte nga shefi i Pfizer Albert Burla për të dhuruar vaksina për atletët dhe delegacionet e tyre.

“Dhurimi i vaksinës është një tjetër mjet në” rastin “e masave për të siguruar që Lojërat Olimpike dhe Paraolimpike të Tokios të jenë të sigurta për të gjithë pjesëmarrësit,” tha Presidenti i IOC Thomas Bach.

Shtuar 6.05.2021 02:05