FIFA: Sondazhi tregon se tifozët duan një “Kupë Bote” çdo dy vjet

Organi drejtues i futbollit, FIFA , ka pohuar se tifozët mbështesin idenë e tij që një Kupë Bote të organizohet çdo dy vjet nga 2028.

Trupi global thotë se ka ndërmarrë sondazhin mes tifozëve si pjesë e një studimi fizibiliteti për të rritur frekuencën e konkurrencës nga cikli aktual katërvjeçar.

FIFA anketoi 23,000 të anketuar në 23 vende në të gjashtë konfederatat dhe 15,000 njerëz ‘u identifikuan se shprehnin interes për futbollin dhe…Kupën e Botës’.

Shumica e tifozëve do të donin të shihnin një Kupë Botërore FIFA për meshkuj më të shpeshtë; nga kjo shumicë frekuenca e preferuar është dyvjeçare. Ekzistojnë dallime të konsiderueshme midis të ashtuquajturve tregje tradicionale dhe tregjeve të futbollit në zhvillim dhe brezat e rinj në të gjitha rajonet janë më të hapur dhe të interesuar për ndryshime sesa brezat e vjetër. ‘

Sidoqoftë, një Kupë Botërore dyvjeçare është një propozim i diskutueshëm.

Në fillim të këtij muaji, 58 grupe tifozësh nga e gjithë bota shprehën kundërshtimin e tyre ndaj idesë në një fushatë të koordinuar nga Football Supporters Europe.

Për më tepër, Ligat Evropiane, një organ ombrellë që përfshin Premier League, ka shprehur kundërshtimin e tij ndaj planit.


Shtuar 16.09.2021 18:27