Ulen çmimet e derivateve të naftës në Maqedoni

Komisioni Rregullator i Energjetikës i Republikës së Maqedonisë së Veriut (KRRE) solli vendimin, me të cilin bëhet ulje e çmimeve të shitjes me pakicë të derivateve të naftës, mesatarisht 1,70% në raport me vendimin e datës 29.4.2024.

Çmimet e shitjes me pakicë të EUROSUPER BS-95 dhe EUROSUPER BS-98 dhe të Vajit Ekstra të Lehtë për Amvisëri (ЕL-1) ulen për 1,50 denarë/litër.

Çmimi i shitjes me pakicë i benzinës EURODIZELIT (D-Е V) ulet për 1,00 denarë/litër, ndërsa çmimi i shitjes me pakicë i Мazutit М-1 SU ulet për 0,829 den/kg dhe do të jetë 45,832 den/kg.

Nga data 8.5.2024, ora 00:01 çmimet maksimale të derivateve të naftës do të jenë:

EUROSUPER BS – 95 do të shitet për 86,00 (denarë/litër)

EUROSUPER BS – 98 do të shitet për 88,00 (denarë/litër)

EURODIZEL BS (D-E V) do të shitet për 74,50 (denarë/litër)

Vaj për Djegie Ekstra i Lehtë 1 (EL-1) do të shitet për 74,00 (denarë/litër)

Mazut М-1 SU do të shitet për 45,832 (denarë/kilogram).


Shtuar 7.05.2024 13:31