Sipas ekspertëve, ja cila është koha më e mirë për tu zgjuar në mëngjes

Ju mund të përcaktoni kohën më të mirë për t’u zgjuar në mëngjes bazuar në stilin e jetës dhe shëndetin tuaj.

Në përgjithësi, zgjimi ndërmjet orës 6 të mëngjesit dhe 8 të mëngjesit konsiderohet ideal sepse përputhet me ciklet tona natyrore të gjumit-zgjimit.

Tetë orë gjumë çdo natë është vërtetuar universalisht si numri magjik, por ju gjithashtu do të dëshironi të merrni parasysh moshën dhe stilin tuaj të jetesës.

Shkencërisht, është vërejtur se koha ndërmjet orës 22:00 deri në mesnatë është koha më e mirë për të fjetur.

Sasia ideale e gjumit në fund të fundit është të zgjoheni në mëngjes duke u ndjerë i rifreskuar dhe i pushuar mirë sesa i turbullt.

Zgjimi zakonisht vonë ose mbajtja e një orari të parregullt të gjumit mund të ndikojë negativisht në shëndetin e përgjithshëm. Zgjimi vonë mund të çojë në çrregullime të humorit.


Shtuar 29.04.2024 11:29