Këto shenja tregojnë se keni probleme me veshkat

Veshkat janë organet vitale që janë kryesisht përgjegjëse për detoksifikimin e trupit.

Ato thithin lëndë ushqyese dhe mbajnë një ekuilibër në lëngjet e trupit. Pavarësisht rëndësisë së tyre, nuk është gjithmonë e lehtë të dallosh simptomat e mosfunksionimit të tyre, informon albeu.com.

Është e rëndësishme të dini se funksioni i veshkave zvogëlohet me moshën dhe zbulimi i hershëm i çdo problemi mund të jetë kritik për ruajtjen e shëndetit tuaj.

Albeu.com më poshtë ju ka sjellë 7 simptoma që mund të tregojnë se keni probleme me veshkat.

Edemë

Një funksion i veshkave është të ruajë ekuilibrin acid/alkalik të trupit duke rregulluar lëngjet. Pra, nëse ka një akumulim jonormal të lëngjeve në trup, kjo mund të nënkuptojë që diçka nuk shkon me veshkat.

Ndryshimet në modelin e urinimit

Nëse përjetoni ndryshime në modelin e urinës, kjo mund të tregojë probleme me veshkat. Disa nga këto ndryshime mund të përfshijnë:

  • Ndjenja e presionit gjatë urinimit,
  • Gjaku në urinë
  • Urinim më pak i shpeshtë
  • Urina duket të jetë me shkumë ose me flluska

Skuqje

Akumulimi i acidit urik dhe produkteve të mbeturinave në trup mund të shkaktojë kruajtje të lëkurës. Skuqja është një simptomë që mund të shkaktohet nga faktorë të ndryshëm. Sidoqoftë, skuqjet e shkaktuara nga mosfunksionimi i veshkave janë më të thella dhe ndjehen sikur shtrihen nën sipërfaqen e lëkurës, ndërsa trajtimet aktuale nuk duket se funksionojnë.

Dhimbje në këmbë dhe pjesën e poshtme të shpinës

Dhimbja në këmbë ose në pjesën e poshtme të shpinës mund të tregojë gurë në veshka, por gjithashtu mund t’i atribuohet infeksioneve të veshkave. Nëse kjo ndodh, sëmundja mund të përparojë dhe të shoqërohet me simptoma të tjera, të tilla si vështirësi në urinim ose ndjesi djegie gjatë urinimit. Është e rëndësishme të dallohet kjo simptomë nga dhimbja normale e muskujve.

Shije e keqe në gojë

Kur veshkat nuk arrijnë të heqin toksinat, ato do të grumbullohen në trup. Kjo mund të shkaktojë një shije metalike në gojë dhe të çojë në erën e keqe të gojës. Ju gjithashtu mund të ndjeni se ushqimi që hani nuk ka shije të mirë, veçanërisht mishi. Kjo mund të zvogëlojë oreksin tuaj dhe t’ju bëjë të humbni peshë.

Lodhje

Veshkat prodhojnë një hormon që krijon qelizat e kuqe të gjakut, të cilat nga ana e tyre bartin oksigjenin në trup. Kur ata nuk po punojnë siç duhet, mund të ketë mungesë të qelizave të kuqe të gjakut, dhe për këtë arsye mungesë oksigjeni që rezulton në ndjenjën e lodhjes. Kjo mund t’i atribuohet faktorëve të ndryshëm, por është ende një simptomë e shëndetit të dobët të veshkave./albeu.com


Shtuar 18.08.2021 15:27