Qimet në vendet e pazakonta për një grua: Për cilat probleme flasin?

Duam apo jo, të gjithë kemi qime në trup. Është shumë normale dhe nuk duhet t’ju shqetësojë. Sidoqoftë, nëse vendndodhja dhe struktura e tyre ka ndryshuar, mund të jetë një tregues i një problemi shëndetësor dhe ky artikull do t’ju tregojë pse:

Nëse përjetoni një rritje të papritur të qimeve të trasha dhe të errëta, shikoni fotot e gjyshes suaj. Pavarësisht se çfarë kemi arritur me teknologjinë moderne, ne nuk mund ta mashtrojmë gjenetikën. Janë të trashëguara.

Keni një çrregullim hormonal:

Rritja e papritur e flokëve mund të shkaktohet nga një çekuilibër i hormoneve mashkullore. Si burrat ashtu edhe gratë i kanë këto hormone, dhe femrat zakonisht i kanë ato në një nivel relativisht të ulët dhe në një raport të veçantë krahasuar me hormonet e tyre femërore.

Nëse niveli i testosteronit rritet, trupi juaj ka shumë hormone mashkullore dhe fillon të sillet në përputhje me gjendjen e tij. Një situatë tjetër që çon në të njëjtin rezultat është një rënie në nivelet e estrogjenit, i cili mund të jetë rezultat i menopauzës për shembull.

Sindroma e vezoreve policistike

Është një tjetër shkak i zakonshëm i  shfaqes së qimeve dhe nëse keni edhe periudha të parregullta, është shumë e mundur që ta keni këtë. Kjo gjendje është shkaktuar nga vezoret e zgjeruara që përmbajnë koleksione të vogla të lëngjeve, të quajtura gjëndra, që kërkojnë një kujdes mjekësor. Simptoma të tjera për këtë gjendje përfshijnë:

ndryshimet e humorit

dhimbje koke

lodhje

probleme me gjumin

 


Shtuar 3.09.2021 10:01