Pse duhet të pini një gotë ujë pas çdo vakti?

Opinionet ndryshojnë nëse është mirë të pini ujë kur hani. Sidoqoftë, thuhet se pirja e ujit në kohën e ngrënies mund të ndërhyjë në tretje.

Nga ana tjetër, ka disa që zgjedhin të plotësojnë një vakt të shijshëm me një gotë ujë.

Çfarë duhet të dinë ata që janë në kategorinë e dytë?

Sipas ekspertëve, uji pas një vakt lidhet me tretjen dhe jo vetëm që nuk e pengon atë, por edhe e lehtëson atë. E njëjta gjë vlen nëse pini ujë gjatë vaktit tuaj. Uji, vërejnë ekspertët, nuk i hollon lëngjet e stomakut, kështu që procesi i ndarjes së ushqimit zhvillohet pa probleme.

Në veçanti, uji, si lëngjet e tjera, ndihmon në prishjen e ushqimit në mënyrë që trupi të thithë lëndët ushqyese që gjenden në të./albeu.com


Shtuar 4.09.2021 09:10