Pse Alzheimeri rrezikon më shumë femrat se meshkujt

Demenca është pëcaktimi një marrin një grup simptomash lidhen me ngadalsimin e proceseve të trurit.

Lloji më i zakonshëm i demencës është Alzheimeri dhe demencavaskulare.

Sëmundja e Alzheimerit shkaktohet nga një ndërtim anormal i proteinave në apo rreth qelizave të trurit, ndërkaq demencavaskulare shkaktohet nga një qarkullim i reduktuar i gjakut në tru.

Faktorët e rrezikut për secilin lloj të demencës varen. Por, kush janë më të prirë ta zhvillojnë demencën: meshkujt apo femrat?

Sipas Shoqatës së Alzheimerit, femrat janë më të rrezikuara nga kjo sëmundje.

Ata shtojnë se ende nuk dihet arsyeja e saktë se përse femrat janë më të rrezikuara, por besohet se ndërlidhet diçka me gjenetikën.

Megjithatë, meshkujt janë më të prirë të rrezikohen nga kjo sëmundje.


Shtuar 31.01.2019 22:29