Dita Ndërkombëtare e Puthjes : 13 shkurt 2024

Dita e puthjes festohet një ditë para Ditës së Shën Valentinit më 13 shkurt të çdo viti. Është pjesë e festimeve të javës së Shën Valentinit. Ka shumë lloje puthjesh dhe është mënyra më e lehtë për të komunikuar dashurinë tuaj për dikë. Ju mund t’i jepni një shoku të shpejtë miqësor në faqe ose të shijoni një bisedë të gjatë dhe pasionante me partnerin tuaj. Dita e puthjes feston dashurinë mes njerëzve dhe rolin e puthjeve në kulturat në mbarë botën. Festoni ditën e puthjes ashtu siç është menduar të festohet, me goditje dhe puthje!

HISTORIA E DITËS SË PUTHJES

Kur puthni një person me dashuri – qoftë një goditje në faqe, një puthje ajrore, apo një puthje e plotë franceze, është mënyra e përsosur për të përfaqësuar kujdesin dhe dashurinë tuaj.

Ne festojmë Ditën e Puthjes çdo 13 Shkurt dhe është një kohë e mirë për të kujtuar se puthja romantike nuk është lloji i vetëm i puthjes! Ka shumë lloje puthjesh që shkëmbehen në tradita në mbarë botën. Në shoqërinë e lartë, është mjaft e zakonshme dhe krejtësisht e pranueshme të përshëndeswsh me një puthje në çdo faqe, një traditë që shkon shumë përpara se të zbulohej Bota e Re. Është gjithashtu e zakonshme të puthësh fëmijët e vegjël si një shfaqje dashurie.

Puthja ka luajtur një rol të rëndësishëm në lidhjen shoqërore dhe konvertimin e dashurisë pa pasur nevojë të thoni asgjë. Festimi i Ditës së Puthjes është kaq i lehtë! E tëra çfarë ju duhet të bëni është të puthni partnerin, miqtë, familjen dhe kafshët tuaja shtëpiake! Në ditët e sotme, shumica e njerëzve e kalojnë kohën e tyre para një ekrani dhe njerëzit po bëhen më të vetmuar – një puthje mund të jetë gjithçka që na nevojitet për të kapërcyer boshllëqet që kanë dalë nga stili ynë i zënë i jetesës.

Për fatin tonë, puthja ka gjithashtu shumë përfitime shëndetësore! Si shëndeti mendor ashtu edhe mirëqenia fizike janë të rëndësishme dhe puthja përfiton të dyja. Ju mund të mos e dini këtë, por puthja mund të djegë deri në 6.4 kalori në minutë. Kush ka nevojë për palestrën kur mund të putheni shpesh? Një tjetër gjë e mrekullueshme rreth puthjes është se si ajo i kapërcen normat kulturore. Të gjithëve u pëlqen një puthje, pavarësisht nga vendi apo zakonet. Është një gjuhë universale për të shprehur dashurinë – dhe kur gjuha dështon, një puthje do t’ju ndihmojë!


Shtuar 13.02.2024 11:22