Alergjitë e qumështit dhe simptomat që shfaqen tek fëmijët

Shpesh, fëmijët me alergji ndaj qumështit do të kenë një reagim të ngadaltë. Kjo do të thotë se simptomat do të zhvillohen me kalimin e kohës, nga disa orë në ditë më vonë. Simptomat që lidhen me një reagim të ngadaltë përfshijnë:

-ngërçet e barkut

-diarreja

-skuqje të lëkurës

-kollitje me ndërprerje

Simptomat që shfaqen shpejt (brenda disa sekondash në orë) mund të përfshijnë në përgjithësi të vjellat.

Edhe pse e rrallë, është e mundur që një fëmijë me alergji ndaj qumështit të ketë një reagim serioz të njohur si “shoku anafilaktik”. Shoku anafilaktik mund të shkaktojë ënjtje të fytit dhe gojës, rënie të presionit të gjakut dhe vështirësi në frymëmarrje. Mund të çojë gjithashtu në arrest kardiak.

 


Shtuar 29.05.2024 19:01