Zonja e Parë e Ukrainës: Dhënia e territorit Rusisë nuk do t’i japë fund luftës

Dhënia e territorit Rusisë do të ishte “pranim i një lirie” dhe nuk do t’i jepte fund pushtimit të Presidentit Vladimir Putin, tha Zonja e Parë e Ukrainës, Olena Zelenska.

“Ukrainasit nuk mund t’i pranojnë normalisht të gjitha ato deklarata që ne po dëgjojmë ndonjëherë nga liderët e vendeve,  në disa raste liderët e vendeve të mëdha dhe me ndikim. Ju nuk mund të pranoni vetëm pjesë të territorit tuaj, është si të pranoni një liri”, tha Zelenska gjatë një interviste me ABC Neës të enjten.

Ajo përsëriti qëndrimin e bashkëshortit të saj se rajoni i Donbasit, ku Rusia tani ka përqendruar ofensivën e saj, do të jetë sërish ukrainas.

“Edhe nëse do të pranonim territoret tona, agresori nuk do të ndalet me kaq, ai do të vazhdojë të bëjë presion, ai do të vazhdojë … të nisë gjithnjë e më shumë sulme kundër territorit tonë”, shtoi Zelenska.

I vendosur në juglindje të Ukrainës, afërsia e rajonit të Donbasit me Rusinë ka diktuar pjesën më të madhe të historisë së tij të trazuar.

Dështimet e Rusisë për të pushtuar Kievin dhe rajonet e tjera qendrore të Ukrainës në muajt e parë të pushtimit të saj, e kanë bërë Donbasin në qendër të ambicieve ushtarake të Putinit./albeu.com

Shtuar 2.06.2022 08:56