Zbulohen kriteret e demokratëve për kryetar: Të mos këtë qenë spiun i komunizmit! (FOTO LAJM)

Më datë 13 qershor PD ka zgjedhjet brenda partisë për kryetarin.

Partia Demokratike dje, publikoi formularin që duhet të plotësojë çdo kandidat që ka dëshirë për tu bërë pjesë e garës.

Në formulari e paraqitur kërkohet eksperienca e punës, shkollimi, të dhënat mbi ndonjë vendim gjyqësor se në qoftë se ke qenë i dënuar apo jo.

Kushdo që pretendon të kandidojë për kreun e PD-së, duhet të plotësojë kushtet e vendosura në këtë formular për të qenë pjesë e garës së 13 qershorit.

Kushtet:

Angazhimi politik dhe veprimtaria politike nga viti 1944 deri në vitin 1991:

Të dhëna mbi përfshirjen në veprimtari politike gjatë periudhës së komunizmit:

Në periudhën 29.11.1944 – 02.07.1991 a keni qenë anëtar ose kandidat i Byrosë Politike, anëtar i Komitetit Qendror të Partisë së Punës të Shqipërisë, anëtar i Presidiumit të Kuvendit Popullor, kryetar i Gjykatës së Lartë, Prokuror i Përgjithshëm, kryetar i Hetuesisë së Përgjithshme, anëtar i Këshillit të Ministrave, kryetar i Degëve të Punëve të Brendshme, punonjës i organeve të ish-Sigurimit të Shtetit, bashkëpunëtor i ish-Sigurimit të Shtetit apo i favorizuar, anëtar i Komisionit Qendror të Dëbim-Internimeve, hetues, prokuror, gjyqtar në procese politike, denoncues apo dëshmitar i akuzës në proceset politike të posaçme?

Këto janë disa nga kriteret e vendosura nga partia demokratike për kandidatët të cilët aspirojnë të bëhen kryetar të PD-së.

Propozimi i sekretarit të Përgjithshëm të PD-së, Gazment Bardhit për një palë zgjedhje shpejt e shpejt u miratua në Kryesi dhe është konfirmuar edhe në Këshillin Kombëtar të partisë. Kështu pas gati 1 muaj demokratët do të shkojnë drejt kutive të votimit për të votuar lidershipin e ri. Vendimi është i miratuar në mënyrë unanime edhe në Kryesi edhe në Këshill Kombëtar.

Deri më tani kandidatët për kreun e PD-së janë Lulzim Basha dhe Fatbardh Kadilli. Ende nuk ka ndonjë kandidaturë surprizë për këtë post.

 

Shtuar 19.05.2021 10:26