Vrasja makabre e 20-vjeçares në Greqi, policia në kërkim të shqiptarëve

Detaje të  reja janë  zbuluar nga krimi i rëndë në  Greqi ku një bandë grabitësish vranë një vajzë  të  re të  sapo bërë nënë.

Mediat greke shkruajnë  se një gjurmë e një punëtori të huaj pa lidhje dhe një gjurmë e pilotit 32-vjeçar në shirit ngjitës me të cilin ai ishte i lidhur në fytyrë, trup dhe këmbë janë “gjetjet” e vetme të Laboratorit të Mjekësisë Ligjore të Policisë Greke në rezidencën në Glyka Nera ku 20-vjeçarja Caroline u vra dy javë më parë.

Sipas To Ena, hetimi është përqendruar në rreth 6-8 të burgosur gjeorgjianë dhe shqiptarë (të gjithë kanë kryer grabitje të dhunshme), të cilët ishin liruar kryesisht nga Kreta.

Përsëri, pa asgjë shenjë “pozitive” në lidhje me hetimin e policisë. Me drejtuesit e EL.AS që shqyrtuan për momentin dhjetë bastisje dhe grabitje të pazbuluara që kanë ndodhur muajt e fundit dhe ku përsëri nuk kishte gjetje të rëndësishme.

Përpjekja për të identifikuar të dhëna të zakonshme midis këtyre sulmeve të grabitjes që do t’i japin shtysë hetimit të EL.AS. Me vlerësimin fillestar themelor se ky është një grup kriminelësh të cilët përpiqen të mos lënë gjurmë dhe të veprojnë pa hezitim, me tortura ndaj viktimave, etj.

Hetimi i Policisë Greke tani përqendrohet në ekzaminimin e të dhënave të telefonisë mobile dhe skanimin e zonës për të përcaktuar nëse janë aktivizuar celularët e disponueshëm dhe cilën rrugë kanë ndjekur grabitësit e raportuar. E cila është e lehtë, për shkak të kohës së sulmit (rreth orës 4.30-5.30 në mëngjes) ndërsa do të bëhen përpjekje për të krahasuar të dhëna të ngjashme nga grabitje të tjera të ngjashme.

Aty kërkimi i të dyshuarit mund të bëhet me kritere të lartësisë, ngjyrës së syve, ngjyrës së flokëve, tatuazheve që mund të kenë në trup ose tipare të veçanta. Përveç kësaj, arkivi i fotove ka krijuar rreth 500 kategori të personave të arrestuar për një seri veprash nga vjedhjet në rrugë, në metro, automjete dhe madje edhe kasafortat e bankave.

Shtuar 25.05.2021 06:05