Vetëm 18 vjeç, shqiptari në Itali arrestohet për dy veprat e rënda penale

Policia ka vënë në pranga një të ri shqiptar me akuzën armbajtje pa leje, dhe trafik droge. Shqiptari është arrestuar në Pavia të Italisë ku krabinierët e Bërthamës Operative dhe Radiomobile të Compagnia di Voghera dhe të stacionit Sannazzaro Burgondi (Pavia) kryen me iniciativën e tyre dy kërkime shtëpish në banesat e dy shtetasve të njohur shqiptarë në Sannazzaro de’ Burgondi.

Sipas mediave italiane, disa ditë më parë Karabinierët e Njësisë Operative kishin filluar hetimet për një trafik të pretenduar armësh në zonën e Lomellinës.

Karabinierët, pasi kishin lokalizuar dy shtëpi në Komunën e Sannazzaro de ‘Burgondi, ku jetonin dy të dyshuarit dhe pasi kishin hetuar rrethanat ata dolën në konkluzionin se kishin të bënin me trafikim armësh.

Pas një kontrolli të befasishëm në shtëpinë e C.T, një tetëmbëdhjetë vjeçar me origjinë shqiptare, karabinierët gjetën një karabinë me numrin serial të fshirë, municionin relativ, 70 gram marihuanë, dy shirita hobe dhe material tjetër për paketimin dhe tregtimin e drogës.

I riu u arrestua për posedim të paligjshëm të një arme klandestine dhe të falsifikuar, posedim të drogës që synonte tregtimin dhe marrjen e mallrave të vjedhura. Gjyqësori e rregulloi procesin me një rit shumë të drejtpërdrejtë, i cili përfundoi, në negociatat për pranimin e fajësisë, me zbatimin e një dënimi me dy vjet burg dhe një gjobë prej 3,000 euro dhe dhënien e pezullimit me kusht të dënimit.


Shtuar 24.05.2021 17:37