Ushqimet që ju ndihmojnë të përballoni kollën në mënyrë natyrale

Kolla, edhe pse e bezdisshme, është një mekanizëm i dobishëm mbrojtës i sistemit tonë të frymëmarrjes që na ndihmon të eliminojmë në mënyrë efektive grimcat e ndryshme të dëmshme dhe mikroorganizmat që hyjnë në të.

Është një simptomë e një ftohjeje që shkakton nervozizëm, vështirësi në gjumë dhe rraskapitje në rutinën tonë të përditshme.

Nëse dëshironi ta përballoni atë në mënyrë natyrale, ushqimet e mëposhtme do t’ju ndihmojnë:

Çokollatë

Në çokollatë gjejmë substancën teobrominë që gjendet në kakao. Teobromina krijon një shtresë mbrojtëse në fytin tonë, duke mbrojtur mbaresat nervore që shkaktojnë kollën.

Mjalti

Mjalti zbut fytin, duke krijuar një shtresë të hollë në muret e tij që mund të lehtësojë gëlltitjen. Aktiviteti antibakterial dhe antifungal është gjithashtu i njohur.

Jamballi

Ka një efekt ekspektorant, duke e tretur më lehtë mukozën. Përveç kësaj, kimikatet në jamball qetësojnë dhimbjet e fytit./albeu.com

 


Shtuar 20.11.2021 15:35