Ukraina bën bilancin: Sa ndërtesa banimi ka shkatërruar Rusia deri më tani

Rusia ka shkatërruar rreth 4,500 ndërtesa banimi, 100 ndërmarrje, 400 institucione arsimore dhe 150 institucione mjekësore në Ukrainë, thotë një ministër i qeverisë ukrainase.

Dëmi i përgjithshëm në të gjithë vendin do të vlerësohet pas përfundimit të armiqësive dhe heqjes së minave, thotë Ministri për Zhvillimin e Komunitetit dhe Territorit Oleksiy Chernyshov, cituar nga agjencia e lajmeve Interfax-Ukraine.

Sipas vlerësimeve paraprake, humbjet e shkaktuara nga Ukraina kanë arritur në dhjetëra miliarda dollarë, me shumën që rritet çdo ditë.

Me synimin e përpjekjeve për rindërtim, qeveria ka thjeshtuar procedurat për importin e materialeve të ndërtimit. Megjithatë, shton ministri, çdo rindërtim duhet të paraprihet nga pastrimi i minave dhe rrënojave.

Ukraina shpreson të përfshijë specialistë vendas dhe të huaj në përpjekjet e rindërtimit.