Trump del para gjykatës, deklarohet i pafajshëm për të gjitha akuzat

Ish-presidenti amerikan Donald Trump është deklaruar i pafajshëm për akuzat penale federale që rëndojnë ndaj tij për mbajtje të paligjshme të dokumenteve të sigurisë kombëtare pas largimit nga detyra dhe mashtrim ndaj zyrtarëve që u përpoqën t’i kthenin ato.

Kërkesa e tij u paraqit para gjykatësit të magjistraturës amerikane, Jonathan Goodman.

Seanca u mbyll për kamerat dhe transmetimet e drejtpërdrejta.

Ish-ndihmësi i Trumpit, Walt Nauta, i akuzuar gjithashtu në këtë çështje, u paraqit gjithashtu në gjykatë. Ai është deklaruar gjithashtu i pafajshëm.

Mund të kalojë një vit para se çështja të arrijë në fazën e gjykimit.

 


Shtuar 13.06.2023 21:43

Tags: , ,