Trageti nga Brindisi mbërrin në Vlorë, por mbetet pa ankoruar për shkak të motit të keq

Porti i Vlorës, përmes një njoftimi, bën me dije se, për shkak të motit të keq, trageti i linjës Vlore-Brindisi-Vlore ka mbërritur në portin e Vlorës, por nuk është ankoruar.

Gjithashtu ka njoftuar në  gjirin e  Vlorës  dhe  jashtë  saj  për  mjetet  e  vogla lundruese  dhe  të peshkimit  do të  jetë  pas  datës 9 dhjetor

“Në  bazë  të  parashikimit  për  situatën  hidrometeorologjike  të  përkeqësuar  në  gjirin  e  Vlorës  dhe  jashtë saj  për  ditët  në  vazhdim  në  datën  09.12.2021  në  drejtimin  Jug-JugPerëndim  në  forcën  5-6bft  brenda gjirit  të  Vlorës  dhe  jashtë  gjirit  të  Vlorës  në  forcën  6-7bft  15-20m/s  dhe  lartësi  dallge  nga  1.50  deri 2.50  metra.

Është  ndaluar dhënia  e  leje-nisjes  e  të  gjitha  mjeteve  të  vogla lundruese ,  anijeve të  peshkimit  që  operojnë  jashtë  gjirit të  Vlorës dhe marrjen e masave për sigurimin  e  tyre.

Për shkak te kushteve hidrometeorologjike të përkeqësuara, trageti i linjes Vlore-Brindisi-Vlore ka mbërritur në portin e Vlorës, por nuk është akostuar, po qëndron në radë, me përmasimin e kushteve hidrometeorologjike do te akostohet për të shkarkuar pasagjeret dhe automjetet.

Përmirësimi  i  situatës meteorologjike  të  përkeqësuar  në  gjirin e  Vlorës  dhe  jashtë  saj  për  mjetet  e  vogla lundruese  dhe  të peshkimit  do të  jetë  mbas  datës  09.12.2021  /  14:00”, thuhet në njoftim./albeu.com


Shtuar 9.12.2021 08:35