Sveçla: Në mesnatë Serbia ndalon lëshimin e fletëve të hyrje-daljes, nëse jo lëshojmë edhe ne

Ministri i Punëve të Brendshme të Kosovës, Xhelal Sveçla ka thënë se nëse sonte Serbia në orën 00:00 nuk e ndërpret fletë hyrje-daljen për qytetarët e Kosovë, atëherë edhe Kosova është e gatshme që t’i vërë në funksion këto fletë hyrje-dalje për shtetasit serbë.

Sveçla thotë se nëse kjo nuk do të vihet në funksion, atëherë Kosova do të jetë e gatshme për reagim.

“Këtu është vetëm një opsion, por normalisht do të ketë reagimre nga ana jonë nëse ai opsion nuk vëhet në funksion. Dmth largimi i këtyre fletë hyrjeve daljvee, sipas informative që kemi dhe duke pasur parasysh edhe vendosjen e këtyre panove, në orën 00:00, Serbia do t’i ndërpresë lëshimin e këtyre fletë hyrjeve daljeve.

Nëse ajo nuk i ndërpret, natyrisht që ne jemi të gatshëm të vendosim flet hyrje dalje për shtetasit e Serbisë që hyjnë në Kosovë”, tha Svecla në RTK.