SKEMA/ Si u bë Merita Hajdari pronare e kompanisë së dytë, vendimi me shkrim dore. U përfshi edhe një burrë, dokumentet

Është thelluar edhe më tej skandali i kompanive “tabelë” që të vetmin aktivitet kanë patur qarkullimin e faturave fiktive mes tyre dhe kompanive të inceneratorëve me qëllim justifikimin e gjoja punimeve të bëra për llogari të këtyre të fundit si edhe përfitimit nga skema e TVSH-së.

Më herët, abcnews.al raportoi detaje rrëqethëse në lidhje me përfshirjen pa dijeni të Merita Hajdarit në skemën e ndërtuar në emër të saj si gjoja pronare e kompanisë “Elvis 03 shpk”.

Në dokumentet e nxjerra nga abcnews.al, rezulton se Merita Hajdari, e cila në fakt jeton duke mbledhur kanaçe dhe nuk ka lidhje me manipulimet, të jetë autorizuar nga pronarja në letra e kompanisë “Elvis 03 shpk”, Gjyste Serrmi që të kryejë veprime në QKB në emër të saj.

Por, siç konstaton abcnews.al, Merita Hajdari rezulton pronare, madje me 100% të aksioneve edhe e një tjetër kompanie, që ka patur të njëjtin rol, lëshimin e faturave fiktive ndaj kompanive të inceneratorëve.

Siç duket edhe nga dokumentet e mëposhtme, Merita Hajdari rezulton pronare e kompanisë “ELJADI shpk” me NIPT L07619302L.

SKEMA

Kompania “ELJADI shpk” është regjistruar për herë të parë në QKB në vitin 2010 nga Drita Frangaj me adresë fshatin “Rrashbull” në Durrës. Për katër vjet me radhe ajo nuk ka patur aktivitet. Kompania i është rikthyer aktivitetit në vitin 2014 ku dyshohet se është përfshirë në skemën e faturave fiktive.

Në 24 korrik 2014, pronarja e vetme e kompanisë “ELJADI shpk”, Drita Frangaj autorizon me letra pikërisht Vjollca Ymerajn që të kryejë veprime në emër të saj në QKB. Ymeraj rezulton se ka dorëzuar në korrik bilancin e kompanisë, e cila ke deklaruar një total prej 218 milion lekësh shitje ndaj të tretëve në këtë periudhë.

Kompania vijon kështu të lëshojë fatura dhe deklarojë shitje gjatë viteve në vijim, ndërsa në vitin 2016, Drita Frangaj emëron veten e saj edhe për një mandat tjetër si administratore e kompanisë.

Në fillim vitit 2017 rezulton se Drita Frangaj ia ka shitur Merita Hajdarit të gjitha aksionet e saj në kompaninë “ELJADI shpk”. Tani, sipas atij që ka përgatitur skemën, Hajdari është pronare e kompanisë, kurse Drita Frangaj është e autorizuar nga Merita Hajdari që të kryejë veprime në emër të saj në QKB.

Pas kalimit të kompanisë nën pronësi të Merita Hajdarit, autorët e skemës së mashtrimit fusin një tjetër qytetar në lojë. Bëhet fjalë për Agim Demën, i cili tashmë është i autorizuari i Merita Hajdarit që të bëjë veprime në QKB në emër të kompanisë.

Kompania ka kryer aktivitet deri në prill 2017 dhe më pas nuk ka gjurmë të saj në QKB, ndërkohë, në vitin 2020 rezulton se Drita Frangaj është dënuar me 1.8 vite burg për evazion fiskal pas një operacioni të madh të prokurorisë. /abcnews.al

 


Shtuar 15.07.2022 17:01