Skema abuzive në Kadastrën e Tiranës, SPAK shpall moskompetencë ndaj 17 personave

SPAK shpall moskompetencë për zyrtarët dhe disa qytetarë të përfshirë në skemën e abuzimit në Kadastrën e Tiranës.

Pas shpalljes së moskmopetencës, tashmë dosja i ka kaluar gjykatës së kryeqytetit për të dhëne verdiktin ndaj 17 personave të vënë nën akuzë për këtë skemë abuzive. Prokuroria e Posaçme shpalli moskopetencë për këtë dosje me argumentin se personat e përfshirë nuk janë zyrtarë të lartë. Tashmë hetimet për shtetasit Gazmend Canaj; Admir Burri; Neritan Bablusha; Panol At-Nikolla etj do kryhen nga prokuroria e Tiranës.

Bwhet fjalw pwr shtetasit Sazan Gorishova, Eni Sejdinaj, Klevis Kotorri, Elton Gavoci. Një vit më parë SPAK finalizoi operacionin pas disa muaj hetimesh, duke dërguar pas hekurave sekserë dhe zyrtarë të Kadastrës.

Në atë kohë në dosjen e SPAK thuhet se përmes ndikimit të paligjshëm ndërhynin për praktika të ndryshme për marrjes e certifikatave të pronësisë. Zyrtarët në përgjimet e SPAK rezultonte se ishin të përfshirë në këtë skemë abuzive, për nxjerrjen e dokumenteve për qytetarë të ndryshëm që u zvarriteshin procedurat për shkak të burokracisë. Nga dosja thuhej se zvarritjet bëheshin me qëllim marrjen e ryshfetit./al