Skandal në Indonezi, pasagjerëve u bëhen tamponë të përdorur

Gati 10,000 pasagjerë të linjave ajrore në Indonezi janë testuar për koronavirusin me tamponë të përdorur hundësh. Ky mashtrim ka bërë që autorët të përfitojnë mijëra dollarë, sipas policisë indoneziane.

5 punonjës të një kompanie të madhe farmaceutike indoneziane u arrestuan më 27 prill pasi dyshohet se kanë larë dhe ripaketuar tamponët, duke i përdorur më pas për udhëtaret në aeroportin Ndërkombëtar Kualanamu në Medan, Sumatra Veriore.

Sipas policisë, ky mashtrim është bërë për 4 muaj rresht, ndërsa autoritetet po hetojnë numrin e viktimave të prekura nga tamponët e ripërdorur.

Të dyshuarit, nëse shpallen fajtorë do të dënohen me 10 vjet burg, sipas ligjit shëndetësor në Indonezi.


Shtuar 6.05.2021 09:52