“Situata në Mariupol është si në mesjetë”, po hapen korridoret humanitare për civilët

Një ligjvënës ukrainas i përshkroi kushtet në qytetin e rrethuar të Mariupolit si “mesjetare”.

Dmitro Gurin, një deputet, prindërit e të cilit ishin bllokuar në qytetin në juglindje të qytetit, i tha BBC-së se furnizimet me ushqim dhe ujë të qytetit po arrijnë nivele të ulëta të rrezikshme.

“Njerëzit mbetën pa ushqim dhe më e rëndësishmja pa ujë,” tha Gurin.

-Pak ditë më parë, tanket filluan të qëllojnë në ndërtesa nëntëkatëshe, kështu që njerëzit nuk mund të dalin. Të gjithë janë ulur nëpër apartamente dhe bodrume dhe mendojnë se a do të vdesë në orën tjetër – tha ai. /albeu.com/

Shtuar 19.03.2022 10:33