Sapo kishin mbërritur në Britani, policia kthen 26 shqiptarë me “charter” në Tiranë, mes tyre të dënuar për trafik të lëndëve narkotike

Nëntë shqiptarë u larguan direkt nga qendra e përpunimit të Home Office të enjten pasi mbërritën në Britani me varkë të vogël, mund të zbulojë Mail.

Ata ishin mes një grupi prej 26 shqiptarësh të dërguar në shtëpi me një fluturim çarter për në Tiranë.

Dymbëdhjetë nga ata që ishin në fluturim ishin shkelës të shtetasve të huaj, të cilëve u ishin dënuar me më shumë se 24 vjet burgim të kombinuar.

Pesë të tjerët kishin kryer shkelje të imigracionit si shkelje e urdhrave të dëbimit – dy prej të cilëve kishin mbërritur më parë me varkë të vogël nga Franca veriore .

Një zëdhënës i Home Office tha: ‘Ne kemi kthyer 26 kriminelë të tjerë të huaj dhe hyrje të paligjshëm në një fluturim çarter në Shqipëri.

“Ne e vlerësojmë komunitetin tonë shqiptar në MB dhe mirëpresim ata që udhëtojnë këtu ligjërisht dhe kontribuojnë në shoqërinë britanike. Megjithatë, ne po shohim një numër të madh që bëjnë udhëtime të rrezikshme dhe të paligjshme dhe po punojmë krah për krah me qeverinë shqiptare për të ndërmarrë veprime të forta për t’i ndaluar ato.”

Vazhdon të pësojë një rritje numri i shqiptarëve, të cilët vijnë nga Franca veriore me varka të vogla.

Muajin e kaluar u zbulua se 12,000 shtetas shqiptarë kanë ardhur këtu me rrugë që nga fillimi i vitit – nga vetëm 50 në 2020 dhe 800 vitin e kaluar./albeu.com