Rrëfimi i tmerrshëm nga tragjedia në Tetovë: Njerëzit po digjeshin të gjallë

“Është fakt se zjarri shpërtheu shumë shpejt, se njerëzit digjeshin të gjallë, për fat të keq, është fakt që familja ime dhe shumë të tjerë kemi dalë nga dritarja, është fakt që sado ju kritikoni ekzistencën e një shoqëruesi të pacientëve, ata së bashku me personelin mjekësor ndihmuan që disa nga pacientët të evakuohen”, rrëfen tetovarja Jovana, babai i së cilës ishte shtruar në spitalin modular të Qendrës Covid i cili mbrëmë u shkërmuar i tëri dhe mbetën të vdekur 14 persona deri tani të konfirmuar.

Vajza, babai i së cilës ishte në mesin e pacientëve që u shtruan në spitalin modular në Tetovë dhe fatmirësisht shpëtoi, dhe deklaratat e së cilës dolën sot në media, ajo sqarohet në rrjetin social për të treguar historinë e saj sepse, siç thotë ajo, ajo nuk dëshiron që një pjesë e mediave ta keqpërdorin dhe të shpifin për rastin në fjalë.

“Thashethemet se zjarri u shkaktua nga një prizë e thyer – po, unë thashë që kemi dëgjuar një thashethem të tillë, dhe me siguri të gjithë ju në Tetovë po e dëgjoni. Por! Motra dhe babai im nuk panë asgjë, gjithçka që ata donin në atë moment dhe ai panik ishte për të shpëtuar dhe në asnjë rast ata nuk pretendojnë se ishte pikërisht ky shkaku i zjarrit, sepse, e përmend përsëri, ata nuk panë! Ashtë një fakt që zjarri shpërtheu shumë shpejt, se njerëzit digjeshin të gjallë, për fat të keq, është një fakt, që prindërit dhe shumë të tjerë kanë ikur nga dritarja, është fakt që pavarësisht sa kritikoni për shoqëruesit e pacientëve, ata së bashku me personelin mjekësor ndihmuan që disa nga pacientët të evakuoheshin ”, thekson më tutje ajo./TS


Shtuar 9.09.2021 18:44