Puthja e paqes apo e vdekjes? Posteri i Zelensky-Putin bëhet lajm në rrjet (FOTO LAJM)

Një puthje mes presidentëve të Ukrainës dhe Rusisë, Volodymyr Zelensky dhe Vladimir Putin, dhe fjalët #krenari dhe dashuri më hashtag.

Kjo është vepra e re e artistit të rrugës Andrea Villa, i njohur si “Banksy i Torinos”, vendosur në orët e fundit në qendër të qytetit verior italian, në Corso San Maurizio dhe Viale Primo Maggio.

“Për të krijuar këtë poster jam frymëzuar nga puthja e Galerisë East Side në Berlin. Është krijuar nga Dmitri Vrubel në vitin 1990 dhe paraqet Leonid Brezhnev dhe Erich Honecker, përkatësisht sekretarin e përgjithshëm të BRSS dhe presidentin e RDGJ në vitin 1979, në aktin e shkëmbimit të një puthjeje vëllazërore në buzë për të përshëndetur njëri-tjetrin në një ceremoni zyrtare”, shpjegon artisti.

Ajo puthje duhej të përfaqësonte soliditetin e lidhjes midis dy vendeve, të njëjtën gjë që Muri tashmë i shembur nënvizonte si një eksperiment i dështuar.

“Një paralele me të njëjtën utopi të paqes evropiane, e cila tani është zbehur, doja të përfaqësoja krenarinë e Rusisë, një vend që nuk ka njohur kurrë një demokraci të vërtetë, sepse është shumë i frikësuar për të humbur rolin si fuqi botërore dhe shpresën (Dashurinë) që dy shtetet (Rusia dhe Ukraina) të mund të bëjnë paqe dhe t’i japin fund konfliktit”, shton më tej Villa./albeu.com