Nga sot, rritje rekorde e çmimeve të karburanteve në Maqedoni

Nga dita e sotme çmimet e karburanteve në Maqedoninë e Veriut kanë arritur rekord.

Sipas vendimit të djeshëm të Komisionit Rregullator për energjetikë, çmimi i i benzinës BS-95 ka arritur 110 denarë për litër, ai i BS-98, 112 denarë për litër, ndërsa çmimi i naftës për litër është 102 denarë. Edhe vaji ekstra i lehtë është shtrenjtuar dhe shitet për 99,05 denarë për litër.

Këto janë çmimet më të larta të karburanteve në historinë e Maqedonisë së Veriut, çmimet e të gjitha derivateve janë treshifrore. Çmimet me pakicë të derivateve të naftës janë rritur mesatarisht me 1.30 për qind për vetëm katër ditë.