Miku i Charles: Ai ka për të ndryshuar sapo të marrë rolin e mbretit

Mbreti Charles do të ndryshojë ndërsa do të marrë rolin e monarkut, ka thënë miku i tij prej kohësh Nicholas Soames.

Nicholas, nipi i Winston Churchill, i cili e njeh Mbretin e ri për më shumë se 60 vjet, tha se nuk kishte rëndësi që Charles kishte shprehur pikëpamjet e tij mbi çështjet në të kaluarën.

“Siç tha Mbreti mbrëmë, ndërsa fillon përgjegjësitë e tij të reja, është e qartë se jeta e tij do të ndryshojë dhe pikëpamjet e tij dhe mënyra se si ai sillet do të respektojnë natyrisht parimet kushtetuese,” tha Nicholas për BBC Radio 4’s Today.

“Ai e bëri absolutisht të qartë se synon të mbështesë parimet kushtetuese në zemër të kombit që ai i kupton shumë mirë. Princi i Uellsit ka shërbyer për një praktikë të gjatë në këmbët e një mjeshtri absolut dhe ai e di shumë mirë se cilat janë detyrimet kushtetuese.”

Ai shtoi se mendimet e Charles mbi mjedisin dhe ndryshimin e klimës nuk janë “as pak të diskutueshme”.

Nicholas, një ish-deputet konservator, tha se Charles ka kaluar një “kohë shumë të pakëndshme”.

“Princi i Uellsit humbi babanë e tij 18 muaj më parë dhe tani nënën e tij, dhe mendoj se është e natyrshme që ato ndjenja që ai tregoi i mendova aq mirë natën e kaluar”./albeu,com

Shtuar 10.09.2022 15:47