LIVE/ Arkivoli i Mbretëreshës mbërrin në Westminster Abbey

Procesioni ka arritur tani në Westminster Abbey. Sytë e botës tani janë të gjitha në Londër, ku shihet transporti i arkivolit të Mbretëreshës nga karroca.

Pasi të hyjë në ndërtesën madhështore, arkivoli do të kalohet përmes naosit dhe kuirit dhe do të vendoset në një platformë përpara altarit të lartë.

Kongregacioni prej 2000 trupash ngrihet ndërsa procesioni i arkivolit hyn në kishën e shekullit të 13-të.

“Unë jam ringjallja dhe jeta” këndon kori, i pari nga pesë rreshtat e shkrimeve të shenjta, të njohura si Fjalitë, të cilat janë kënduar në çdo funeral shtetëror që nga shekulli i 18-të.

Për dy fjalitë e fundit, do të bashkohet kori i Chapel Royal, St James’s Palace./albeu.com

 

Shtuar 19.09.2022 12:05