“Koha po mbaron”, OKB: Civilët në Gaza po përballen me gjenocid

Një grup ekspertësh i Organizatës së Kombeve të Bashkuara ka bërë thirrje për armëpushim në Gaza, duke paralajmëruar se “koha po mbaron” pasi palestinezët po përballen me rrezikun e një gjenocidi.

Një deklaratë nga një grup ekspertësh të mandatuar nga OKB-ja, shprehu “zhgënjimin e thellë me refuzimin e Izraelit për të ndalur planet për të shkatërruar” Rripin e Gazës.

“Ne mbetemi të bindur se populli palestinez është në rrezik të madh të gjenocidit. Koha për veprim është tani. Aleatët e Izraelit mbajnë gjithashtu përgjegjësi dhe duhet të veprojnë tani për të parandaluar kursin e tij katastrofik të veprimit.

Situata në Gaza ka arritur një “pikë kthese katastrofike”, thanë ata, duke paralajmëruar nevojën e madhe për ushqim, ujë, ilaçe, karburant dhe furnizime esenciale dhe rrezikun e rreziqeve shëndetësore.


Shtuar 2.11.2023 19:00