Ja çfarë thotë për ty mënyra se si mban një unazë në dorë

Ndërsa disa njerëz mbajnë unaza sepse thjesht i duan bizhuteritë, në shumë kultura ajo ka një kuptim shumë më të thellë.

Gishti në të cilin mbani unazën mund të nënkuptojë gjëra të ndryshme dhe të thotë shumë për ju, statusin tuaj të dashurisë dhe stilin e jetës.

Kështu, për shembull, ne të gjithë e dimë se një unazë fejese shkon në gishtin unazor të dorës së majtë – por a e keni pyetur ndonjëherë veten pse është kështu? Unazat e fejesës nuk janë të vetmet që kanë domethënie, por ato ndryshojnë në varësi të gishtit në cilin gisht është unaza, shkruan albeu.com.

UNAZË NË GJISHTIN E VOGËL

Në shekullin e 19-të dhe në fillim të shekullit të 20-të, burrat e martuar mbanin unazat e martesës në gishtat e vegjël. Unazat e martesës shpesh viheshin me vula të personalizuara, mbi të cilat shpesh ishin gdhendur simbole të familjes së cilës i përkiste, iniciale apo tituj.
Në fillim të shekullit të 20-të, unazat me vulë mund të shiheshin shpesh nga anëtarët e mafias dhe grupeve të tjera kriminale, të cilët donin të tregonin fuqinë e tyre në këtë mënyrë.

Unaza në gishtin e vogël të djathtë:

Në disa vende, unaza në gishtin e vogël të djathtë konsiderohet simbol i titullit akademik, sepse disa universitete, si kolegjet ushtarake amerikane, ndajnë unazat me të diplomuarit e tyre.

UNAZË NË GJISHTIN E SHTËPISË

Dielli sundon gishtin e madh, i cili simbolizon dashurinë, romancën dhe emocionet, kështu që nuk është për t’u habitur që shumë kultura vendosin unazat e fejesës dhe martesës në këtë gisht.

Një unazë në gishtin e vogël të majtë:

Në kulturat perëndimore, ky gisht është i rezervuar për unazën e martesës. Ky zakon lidhet me besimin se vena e dashurisë (vena amoris), e cila ndodhet në këtë gisht, të çon drejtpërdrejt në zemër, shkruan Miss7.

Kështu, mbajtja e një gishti në gishtin e vogël të dorës së majtë simbolizon, mbi të gjitha, besnikërinë dhe angazhimin.

Një grua zakonisht mban një unazë martese dhe një unazë fejese në dorën e saj të majtë, ku së pari vendoset unaza e martesës, në mënyrë që të jetë më afër zemrës.

Gjithashtu, ekziston besimi se beqarët, pra ata që nuk janë në një lidhje, nuk duhet të mbajnë unazë në këtë gisht sepse ajo sjell fatkeqësi.

Një unazë në gishtin e vogël të djathtë:

Kuptimi është në kulturat lindore, vendet ortodokse dhe Indi, si dhe kuptimi i mbajtjes së një unaze në dorën e majtë në Perëndim.

Në kulturën irlandeze, beqarët shpesh mbajnë një unazë irlandeze “Claddagh” në formë zemre në gishtin e tyre të vogël të djathtë, me pjesën e sipërme të zemrës të kthyer nga trupi. Njerëzit në një lidhje mbajnë një unazë me pjesën e sipërme të zemrës përballë trupit.

Unaza e Gishtit të Mesëm

Gishti i mesëm, sipas palmisë, sundon Saturnin, planetin e durimit, mençurisë dhe drejtësisë.

Mbajtja e një unaze në gishtin e mesëm, simbolizon një person me integritet, të kthyer nga vetja dhe dëshirën për vetë-njohje.

UNAZË NË TREGUES

Gishti tregues drejtohet nga Jupiteri, i cili konsiderohet një planet i fuqisë, vetëbesimit dhe lidershipit.

Unaza në gishtin tregues të majtë:

Qindra vjet më parë, mbretërit, mbretëreshat dhe anëtarët e tjerë të familjes mbretërore mbanin unaza me kreshtën e tyre familjare në gishtin tregues të majtë, ndërsa anëtarët e komunitetit poshtë shkallëve shoqërore nuk lejoheshin ta mbanin fare.

Unaza në gishtin tregues të djathtë:

Në judaizëm, gishti tregues i djathtë simbolizon martesën. Gjatë ceremonisë tradicionale të martesës hebreje, dhëndri do të vendosë një unazë martese në gishtin tregues të djathtë të nuses.

UNAZË NË GJASHTË

Marsi, planeti i energjisë, pasionit dhe luftës, sundon gishtin e madh. Në palmistikë, gishti i madh konsiderohet të përfaqësojë logjikën dhe fuqinë e vullnetit.

Unaza në gishtin e madh të majtë:

Besohet se dora e majtë pasqyron “unë” e brendshme të një personi, kështu që besohet se mbajtja e një unaze në gishtin e madh të majtë e ndihmon atë të zhvillojë vullnetin.

Unaza në gishtin e madh të djathtë:

Në shumë kultura, unazat me mbishkrime të mbajtura në gishtin e madh shpesh tregojnë pasurinë dhe ndikimin shoqëror.

Gjatë gjithë historisë, burrat kanë mbajtur unaza për gjuajtje me hark në gishtin e madh për të mbrojtur duart e tyre nga lëndimet kur gjuanin shigjeta. Kështu, unazat në gishtat e mëdhenj u bënë simbol i guximit dhe mashkullorisë. /albeu.com/

Shtuar 29.01.2022 08:42

Tags: