Gjithë sytë nga Ukraina, Koreja e Veriut lëshon raketën balistike në Lindje

Koreja e Veriut gjuajti një “predhë të paidentifikuar” të enjten, tha ushtria e Jugut, pas një serie provokimesh nga vendi i armatosur me armë bërthamore.

Roja bregdetare e Japonisë lëshoi një paralajmërim urgjent për anijet për një “raketë potencialisht balistike të lëshuar ndoshta nga Koreja e Veriut”.

Pheniani i është përmbajtur moratoriumit të testimit të ICBM-ve dhe armëve bërthamore që kur udhëheqësi Kim Jong Un filloi një sërë angazhimesh diplomatike të profilit të lartë me Presidentin e atëhershëm të SHBA Donald Trump në 2018.

Bisedimet më vonë dështuan dhe diplomacia ka dështuar që atëherë, pavarësisht përpjekjeve të administratës së presidentit aktual Joe Biden për të ofruar negociata të reja.

Pheniani filloi të lë të kuptohet në janar se mund të heqë moratoriumin dhe ka kryer një numër rekord të testeve të armëve më parë këtë vit, duke përfshirë raketat balistike të ndaluara hipersonike dhe me rreze të mesme.

Seuli thotë se Koreja e Veriut ka gjuajtur ‘predhë të paidentifikuar’ në brigjet lindore

Pheniani i është përmbajtur moratoriumit për testimin e ICBM-ve dhe armëve bërthamore

Seul: Koreja e Veriut gjuajti një “predhë të paidentifikuar” të enjten, tha ushtria e Jugut, e fundit në një seri provokimesh nga vendi i armatosur me armë bërthamore.

“Koreja e Veriut gjuajti një predhë të paidentifikuar në drejtim të lindjes”, tha në një deklaratë Shefi i Shtabit të Përbashkët të Koresë së Jugut.

Roja bregdetare e Japonisë lëshoi një paralajmërim urgjent për anijet për një “raketë potencialisht balistike të lëshuar ndoshta nga Koreja e Veriut”.

Pheniani i është përmbajtur moratoriumit të testimit të ICBM-ve dhe armëve bërthamore që kur udhëheqësi Kim Jong Un filloi një sërë angazhimesh diplomatike të profilit të lartë me Presidentin e atëhershëm të SHBA Donald Trump në 2018.

Bisedimet më vonë dështuan dhe diplomacia ka dështuar që atëherë, pavarësisht përpjekjeve të administratës së presidentit aktual Joe Biden për të ofruar negociata të reja.

Pheniani filloi të lë të kuptohet në janar se mund të heqë moratoriumin dhe ka kryer një numër rekord të testeve të armëve më parë këtë vit, duke përfshirë raketat balistike të ndaluara hipersonike dhe me rreze të mesme.