E prek pa ndërprerje, e as nuk je i vetëdijshëm se sa pis është, ja si të pastroni një celular

Transmetimi i baktereve nga telefoni në duar është një nga më të zakonshmet.

A jeni të vetëdijshëm që përveç çelësave, merrni më shumë herë celularin brenda një dite?

Pajisja, pa të cilën shumica prej nesh nuk mund ta imagjinonim funksionimin, e prekim pafundësisht herë gjatë ditës.

E dini çfarë kur nuk doni të prekni dorezën e një objekti mjaft të ngarkuar ose banjë publike?

Duke prekur celularin, nëse nuk e pastroni të paktën një herë gjatë ditës, keni efektin e prekjes së këtyre dorezave.

Duke pasur parasysh situatën aktuale në botë, pra pandeminë që mbizotëron, dezinfektimi, fillimisht dora, e më pas gjërat që më së shpeshti i prekim, është më se i detyrueshëm, shkruan albeu.com.

Sigurisht që duhet të aplikohet dhe shumë prej nesh nuk janë të vetëdijshëm se vazhdimisht po transmetojmë mikrobe mes duarve dhe celularëve, veçanërisht nëse jemi në kontakt me më shumë njerëz gjatë ditës, shkruan Southern Living.

Ja si të pastroni një celular:

Ka disa mënyra për të hequr mikrobet dhe papastërtitë nga telefoni juaj.

Nëse jeni përdorues i iPhone, duhet të dini se Apple miraton dezinfektimin e pajisjeve të saj me peceta që përmbajnë 70% alkool, si dhe peceta për dezinfektim.

Nëse nuk keni peceta, përdorni një leckë mikrofibër dhe një përzierje prej 60% ujë dhe 40% alkool.

Sigurohuni që ta thani telefonin menjëherë pas dezinfektimit. Mos lejoni që telefoni të ekspozohet ndaj lëngjeve për një kohë të gjatë.

Sigurohuni që të pastroni xhamin mbrojtës, por bëni kujdes kur zgjidhni lëngun, sepse kimikatet mund të gërryejnë dhe dëmtojnë folenë mbrojtëse dhe në këtë mënyrë të prishin funksionin e saj.

Mos u bëni dembel, merrni disa minuta gjatë ditës dhe pastroni telefonin.

Kjo, mbi të gjitha, kujdeset për shëndetin tuaj. /albeu.com/

Shtuar 23.06.2022 23:46