Dhjetëra fshatra në qarkun Korçë e Gjirokastër pa energji elektrike

Dhjetëra fshatra në qarkun Korçë kanë mbetur pa energji elektrike. Burime bëjnë me dije se pa energji janë 3 fshatra në Leskovik të Kolonjës, 5 fshatra në Lekas të Korçës e 5 fshatra të tjerë në Dardhas të Pogradecit.

Probleme ditën e djeshme ka pasur edhe në njësinë administrative të Libonikut në Maliq.

Shkaku i ndërprerjes së energjisë është bërë rrjeti tejet i amortizuar.

Gjithashtu në Gjirokastër, si pasojë e motit të keq janë pa energji elektrike të gjitha fshatrat e njësisë administrative Luftinjë dhe Buz, ndërsa në njësinë administrative Memaliaj Fshat janë pa energji elektrike fshatrat Vasjar dhe Mirinë, në njësinë administrative Krahës është pa energji elektrike fshati Allkomemaj, ndërsa në njësinë administrative Qesarat nuk ka probleme.

Situata emergjente në bashkitë Përmet e Këlcyrë është e qetë. Probleme në komunitet dhe infrastrukturë  nuk ka patur përveç ndërprerjes së përkohshme të energjisë elektrike nga reshjet intesive të shoqëruara nga era e fortë në nj.ad Piskovë, Petran e Çarshovë , bashkia Përmet dhe Sukë, Ballaban bashkia Këlcyrë.

Shtuar 23.11.2022 10:12