Çfarë duhet të bëni nëse ka një erë myku në lavatriçe, si ta hiqni atë

Një erë myku në një makinë larëse është rezultat i rritjes së shpejtë të baktereve në një mjedis të ngrohtë dhe të lagësht. Mënyrat ekonomike të larjes në temperatura të ulëta në njësitë moderne konsiderohen si një arsye shtesë për problemin.

Mikroorganizma dhe myk të ndryshëm krijojnë koloni të tëra, pastaj futen në liri, gjë që mund të çojë në faktin se edhe rrobat tuaja do të kenë erë të keqe. Mësoni rregullat bazë për të hequr qafe erën e mykut dhe si ta parandaloni atë. Shkaqet e erës së keqe Ka një sërë arsyesh pse një erë e keqe në një makinë larëse krijon një mjedis të favorshëm për bakteret.

Më të zakonshmet prej tyre janë këto:

Larja në temperatura të ulëta pa shpëlarje shtesë. Bakteret nuk vdesin në një mjedis të tillë, ato mbeten në rezervuarin e larjes, grumbullohen në zorrët e kullimit dhe kryqëzimet.

Lavatriçe e lagur që nuk është tharë pas punës. Lagështia, nxehtësia dhe errësira janë mjedise ideale për mikroorganizmat. Si rezultat, makina lëshon erë kanalizimesh.

Përdorimi i shpeshtë i shpëlarësve dhe pluhurave larës me cilësi të ulët. Ata nuk kanë dezinfektues të mjaftueshëm, gjë që çon në formimin e pllakave bakteriale në muret e makinës.

Mbetjet e ushqimit dhe letrës në xhepat e rrobave të lara bien në makinë dhe, kur ngjyhen, krijojnë kushte të mira për zhvillimin e mykut.

Shkallëzimi i elementeve ngrohëse pas trajtimit me një agjent të posaçëm lë thërrime gëlqereje në makinë. Nëse ato nuk hiqen, sigurohet një pllakë mykotike me erë të keqe.

Zorra e kullimit nuk është e lidhur fort me sistemin e kanalizimit. Erërat nga tubi i zakonshëm hyjnë në lavatriçe. Në këtë rast, një lidhje e korrigjuar do ta rregullojë problemin./albeu.com

Shtuar 8.06.2022 12:37