Pasuria e 10 njerëzve më të pasur në botë u dyfishua në pandemi

Pandemia i ka bërë më të pasurit në botë shumë më të pasur, por ka bërë që më shumë njerëz të jetojnë në varfëri, sipas Oxfam.

Të ardhurat më të ulëta për më të varfërit në botë kontribuan në vdekjen e 21,000 njerëzve çdo ditë, pretendon raporti i tij.

Por 10 njerëzit më të pasur në botë kanë më shumë se dyfishuar pasurinë e tyre kolektive që nga marsi 2020.

Oxfam zakonisht lëshon një raport mbi pabarazinë globale në fillim të takimit të Forumit Ekonomik Botëror në Davos.

Për të dytin vit radhazi, takimi (i planifikuar për këtë javë) do të jetë online, pasi shfaqja e variantit të Omicron prishi planet për t’u kthyer në një ngjarje.

Diskutimet e kësaj jave do të përfshijnë rrugën e mundshme të ardhshme të pandemisë, barazinë e vaksinave dhe tranzicionin e energjisë. r.t/albeu.com

Shtuar 17.01.2022 09:43