Anija që bllokoi kanalin e Suezit mbahet “peng” nga Egjipti, kërkohet një shpërblim i madh

Egjipti po kërkon 900 milionë dollarë dëmshpërblim pas bllokimit të Kanalit të Suezit në fund të muajit mars dhe anija kontejner që e shkaktoi atë u sekuestrua, njoftoi e përditshmja qeveritare Al-Ahram.

Natën e kaluar, kreu i Administratës së Kanalit të Suezit (SCA) tha në televizionin shtetëror se po zhvillohen negociata për kompensimin e dëmit të shkaktuar nga Ever Given, i cili ngeci në kanal dhe paralizoi trafikun në një rrugë kryesore detare. Egjipti pretendon se nuk bëri asnjë gabim në incident dhe e zhvendos përgjegjësinë te anija.

“Negociatat po vazhdojnë, ka ende shumë pika të pakoordinuara me kompaninë dhe sigurimin, duke filluar me shumën”, tha admirali Osama Rabie.

Një burim nga SCA konfirmoi për “France Presse” se negociatat janë duke u zhvilluar me kompaninë japoneze Shoei Kisen, e cila zotëron anijen dhe me kompanitë e sigurimeve. Admirali pohoi se egjiptianit po kërkojnë 900 milion dollarë.

“Anija panameze Ever Given është konfiskuar për mospagim të 900 milionë dollarëve”, tha burimi.


Shtuar 14.04.2021 10:30