Banka ruse do të largohet nga tregu evropian

Huadhënësi më i madh rus, Sberbank, ka njoftuar se po largohet nga tregu evropian pasi filialet e tij atje përballen me dalje të mëdha parash.

Banka tha se nuk ishte më në gjendje të furnizonte likuiditet për bankat e saj degë evropiane, por se niveli i saj i kapitalit dhe cilësia e aseteve ishin të mjaftueshme për të bërë pagesa për të gjithë depozituesit.

Të martën, dega evropiane e Sberbank u urdhërua të mbyllej nga Banka Qendrore Evropiane, e cila kishte paralajmëruar se do të përballej me dështimin për shkak të rrjedhjes së depozitave pasi Rusia pushtoi Ukrainën.


Shtuar 2.03.2022 07:51