Pse puna e veterinerëve u shumëfishua gjatë pandemisë

Me pandeminë, shumë njerëz adoptuan kafshë shtëpiake nga shtëpitë e tyre dhe kërkesa për kujdes veterinar u rrit.

Pandemia jo vetëm që krijoi më shumë punë për tregtarët e mëdhenj në internet, as për lojërat video ose platformat e përmbajtjes. Rezulton se për veterinerët puna u shumëzua në periudhën e mbylljes të shkaktuar nga koronavirusi.

Arsyeja, rreth 12.6 milion familje amerikane sollën në shtëpi një kafshë shtëpiake të re vitin e kaluar, pasi pandemia u deklarua në Mars 2020, sipas Studimit të Pulsit të Shoqatës Amerikane të Produkteve të Covid-19.

Përveç birësimit masiv, më pak njerëz braktisën kafshët e tyre shtëpiake në vitin 2020, gjë që u dha atyre mundësinë për të kaluar më shumë kohë me ta në shtëpi dhe për të zbuluar probleme shëndetësore në kafshët e tyre që do të kishin kaluar rregullisht pa u vërejtur nëse pronarët do të kishin nevojë të punonin. ne zyre.

Për Claire Pickens, drejtore e Thrive, një grup i qendrave veterinare të kujdesit parësor me 110 klinika në Shtetet e Bashkuara, gjatë pandemisë njerëzit ishin të pafuqishëm për të qenë pranë të dashurve të tyre, kështu që e vetmja gjë që ata mund të kontrollonin ishte kujdesja për kafshët e tyre.

Associated Press u këshillua me veterinerë të ndryshëm për të mbledhur përvojat e tyre.

Klinika veterinare e Dr. Diona Krahn mirëpret rregullisht tre deri në katër këlyshë të rinj në javë, por Përballë bumit të pronësisë së kafshëve shtëpiake në vitin 2020, ajo priti nga pesë deri në shtatë klientë të rinj në ditë në qendër të qytetit të tij në Raleigh, Karolina e Veriut.

Lulëzojnë raportet që kanë një rritje prej 20% të kërkesës për shërbime veterinare gjatë pandemisë. Të dy qendrat treguan se ndërsa njerëzit jetonin më shumë me kafshët e tyre shtëpiake, ata ishin më të vetëdijshëm për nevojat e tyre dhe u kujdeseshin atyre.

Veterinerët e intervistuar nga agjencia e lajmeve vunë në dukje se u është dashur të zgjasin orët e tyre të mbulimit, të punësojnë më shumë personel dhe të refuzojnë pacientë të rinj sepse nuk mund të vazhdojnë. Ata madje pretendojnë se djegia dhe lodhja janë bërë një problem i tillë që disa qendra u është dashur të punësojnë terapistë për të ndihmuar punëtorët e tyre.

Veterinerët thonë se që para pandemisë ata tashmë kishin probleme në plotësimin e kërkesës dhe se shkollat ​​veterinare nuk mund të trajnojnë mjaft mjekë dhe teknikë për të mbushur boshllëkun që po thellohet, duke pasur parasysh trendin që më shumë njerëz duan kafshë shoqëruese.

Spitali Banfield Pet, një nga qendrat më të mëdha veterinare në vend, kishte rreth gjysmë milioni më shumë vizita të kafshëve shtëpiake në 2020 sesa në 2019. Dhe shërbimi i tij i thirrjeve video më shumë se dyfishuar midis marsit dhe fundit të vitit të kaluar.

Verg, një spital veterinar në Brooklyn, raportoi një rritje prej 40% të vizitave në ER që nga fillimi i pandemisë. “Kërkesa vazhdon të rritet”, duke shkaktuar lodhje të madhe te profesionistët e njohur për dhembshurinë e tyre, shpjegoi drejtori i saj, Brett Levitzke.

“Fatkeqësisht, lodhja e dhembshurisë, ankthi dhe depresioni tashmë e pllakosën profesionin tonë dhe pandemia me siguri e ka çuar atë në një tjetër nivel”, konfirmoi Levitzke.

Shtuar 15.05.2021 10:05