Pse orët Rolex janë kaq të shtrenjta?

Orët Rolex janë disa nga orët më të njohura por njëkohësisht edhe më të kërkuarat në botë.

Vitin e kaluar, një orë e markës Vintage Rolex Daytona u shit në ankand për vetëm 17.8 milion dollar. Cara Barrett, redaktore në Hodinkee, na shpjegon faktin se pse orët Rolex janë kaq të kushtueshëm.

Barret shpjegon përveç se çmimet e tyre janë të larta ato kanë edhe një copëz historie brenda. Emri Rolex të sjell në mendje luksin. Jo më kot Rolex është një ndër firmat me vlerën më të madhe që mund të ekzistojë në botë dhe sigurisht është më e njohura.

Firma Rolex prodhon rreth 2000 modele në ditë. Por ja cilët janë 10 orët më të kushtueshëm të realizuara nga Rolex:

Rolex Chronograph 1942 (çmimi: 1.16 milion dollarë).

Eric Clapton’s 1971 Rolex Daytona (çmimi: 505.000 dollarë).

Rolex GMT 116769TBR (çmimi: 485.350 dollarë).

James Bond 1973 Rolex 5513 (çmimi: 450.000 dollarë)

Dr. Rajendra Prasad’s Gold Rolex Oyster (çmimi: 440.000 dollarë)

Rolex Platinium Pearlmaster (çmimi: 19.000 – 275.000 dollarë).

Paul Neëman Ferrari Red Rolex Daytona 6565 (çmimi: 267.203 dollarë).

Steve McQueen 1967 Rolex Submariner (çmimi: 234.000 dollarë).

Paul Neëman Rolex Daytona (çmimi: 106.273 dollarë).

Rolex Submariner për Cartier (çmimi: 100.000 dollarë).


Shtuar 4.07.2021 09:53

Tags: