Pa nënën e tij në rrugë të shkatërruar, burri që mësoi papritur të vërtetën e trishtë për partneren

Burri mësoi të vërtetën për gruan e tij pasi pa nënën e tij duke ecur i trishtuar në rrugë

Në një fshat jetonte një çift i varfër me djalin e tyre. Shtëpia e tyre mezi kishte mobilje dhe çifti kishte vështirësi për të siguruar jetesën.

Pavarësisht se jetonin në varfëri, çifti u sigurua që djali i tyre të mos ndihej kurrë se po luftonin. Edhe kur mezi kishin para, çifti gjithmonë siguronte që djali i tyre të kishte gjithçka që i nevojitej për studimet dhe i thoshin të studionte fort për hir të një të ardhmeje më të mirë.

Fatmirësisht, djali më vonë arriti të hynte në një universitet prestigjioz dhe gjeti një punë të mirë në qytet pasi u diplomua. Fati i tij vazhdoi pasi kompania që ai themeloi më vonë u bë shpejt një nga kompanitë më të suksesshme në qytet.

Menjëherë pas kësaj, djali u martua me një grua të bukur. Pas martesës, ai u kërkoi prindërve të tij që të jetonin me të dhe të qëndronin në qytet, por prindërit e tij refuzuan pasi jetonin më rehat në vendlindjen e tyre.

Djali e kuptoi dëshirën e prindërve të tij. Ai kurrë nuk u kërkoi prindërve të tij që të shpërngulen më në qytet.

Megjithatë, gjërat morën një rrjedhë tjetër kur babai ndërroi jetë, duke e lënë nënën vetëm në fshat. I shqetësuar për mirëqenien dhe sigurinë e nënës së tij, djali më vonë e bindi nënën e tij të qëndronte me të në qytet. Pas shumë bindjeve, nëna pranoi të largohej nga fshati dhe të jetonte me djalin e saj.

Edhe pse qëndronte me djalin e saj, jeta në qytet nuk ishte shumë më mirë. Nusja e ka parë me përçmim duke qense ajo ishte nje vajze qyteti dhe nena e bashkeshortit te saj ishte eardhur nga fshati.

Shpesh, kur djali shkonte në punë, nusja e trajtonte nënën si shërbëtore dhe i kërkonte të bënte punët e shtëpisë. Kjo ndodhi për një kohë pa dijeninë e djalit pasi nëna nuk donte ta shqetësonte djalin e saj.

Një ditë, nusja i kërkoi nënës të pastronte fustanin e saj, kështu që nëna e bëri. Fatkeqësisht, fustani kërkonte vetëm pastrim kimik, por nëna e lau vete fustanin. Kur e mori vesh nusja, u tërbua dhe i kërkoi nënës të kthehej në fshat.

E shkatërruar nga trajtimi i tmerrshëm që mori nga nusja, nëna vendosi të largohej nga qyteti dhe të kthehej në shtëpinë e saj të vjetër.

Megjithatë, djali që do të kthehej në shtëpi më vonë pa nënën e tij të dobët në rrugë, duke tërhequr zvarrë çantën e saj me vete. I habitur, djali më pas pyeti pse nëna vendosi të kthehej papritur në fshat.
Më vonë ai mësoi se arsyeja e vërtetë pse nëna e tij donte të kthehej në fshat ishte për shkak të trajtimit të keq të gruas së tij ndaj nënës së tij.

Në fillim, ai ishte i ndarë mes dashurisë për nënën dhe gruan e tij. Por djali e dinte se askush nuk mund ta zëvendësonte kurrë nënën e tij.

Kështu, ai vendosi se për të ishte më mirë të divorcohej nga gruaja e tij mosmirënjohëse sesa të humbiste nënën e tij të vetme.

Ai e dinte që gruaja e tij e donte vetëm për shkak të parave të tij, por nëna e tij do ta donte gjithmonë pa kushte, pavarësisht se çfarë ndodh./albeu.com/