NASA konfirmon: Toka është e sigurt nga asteroidet edhe për 100 vitet e ardhshëm

Për të gjithë ju që jeni në ankth, ose besoni historitë konspirative që qarkullojnë mbi fundin e botës, NASA ka dhënë një sqarim pas studimeve të fundit të atmosferës.

Asteroidi 99942 Apophis që u identifikua në 2004-ën, nuk do jetë rrezik për tokën as për 100 vitet e ardhshme.

 

 

Këtë lajm e konfirmuan vetë përfaqësues të NASA-s duke i qetësuar të gjithë ata që besonin se ky asteroid ishte një rrezik serioz për planetin tonë.

Apophis ka përmasat e 3 fushave të futbollit dhe nëse do përplasej me Tokën do shkaktonte dëme serioze, por rreziku është zhdukur.


Shtuar 30.03.2021 13:40