7 arsyet pse vajzat e mira zgjedhin djemtë e këqinj

Ka shumë gra që vrapojnë drejt burrave për të cilat, mamatë e tyre i kanë paralajmëruar gjithmonë! Duket se natyra i merr përsipër këto vajza dhe i shtyn ato të fillojnë të takojnë djem me personalitete problematike, që do të thotë vetëm telashe. Falë hulumtimit, ne tani e dimë pse ndodh kjo dhe pse vajzat e mira zgjedhin djemtë e këqinj…Këtu janë shtatë arsyet bazike!

Sepse duan vetëbesimin e burrave

Këta djem të ligj nuk do të kishin fuqinë për të tërhequr vajza nëse niveli i tyre i besimit do të ishte i ulët. Çështja është se niveli i besimit që ata posedojnë është aq i lartë, sa duket sikur qëndrimi i tyre është i tejmbushur me të. Kjo mund të shihet tek miqtë e tyre, automjeti që ata drejtojnë, ushqimi që ata zgjedhin të hanë, dhe shumë më tepër.

Ovulacioni i shtyn vajzat drejt djemve me probleme

Gratë bien në dashuri me djem të këqinj sepse është në natyrën e tyre. Shkenca thotë se kur një grua është në fazën e saj të ovulacionit, hormonet e saj ndikojnë në atë që ajo e sheh si një figurë të shkëlqyer prindi për fëmijët e saj të ardhshëm. Pranë kohës së ovulacionit, vajzat tërhiqen nga djem me pamje të mirë, karizmatikë dhe rebelë.

Personaliteti i “djalit të keq” është më tërheqës

Atyre thjesht nuk u interesojnë asgjë. Për to, nuk ka asnjë libër rregullash specifike që duhet të ndjekin. Ata bëjnë rregullat e tyre dhe duket sikur ata gjithmonë jetojnë në skaj. Edhe pse ata duan të jenë nën kontroll dhe janë të apasionuar pas besimit të tyre, ata ende e dinë mënyrën e duhur për të trajtuar një zonjë dhe e bëjnë atë të ndjehet mjaft mirë.

Zonjat kërkojnë një frymë aventureske dhe argëtuese

Një nga karakteristikat e nënshkrimit të një “djali të keq” është një dashuri për aventurë dhe eksitim. Për gratë, duket se nëse një burrë nuk po jeton një jetë të egër, do të thotë se ato nuk janë të përshtatshëm për to. Ata thjesht nuk mund të marrin sa duhet nga fryma e tyre aventureske.

Gratë ndihen të mbrojtura rreth tyre

Vajzat zgjedhin djem të këqinj mbi të tjerët sepse duan një figurë mashkullore nga e cila mund të mbrohen. Shumica e grave që ndjehen të rrezikuara dhe kanë frikë nga krimi kërkojnë një burrë që mund t’i mbrojë ato. Në fakt, pamja e tyre e fortë fizike është arsyeja pse gratë ndjehen të sigurta rreth tyre.

Vajzat zgjedhin burra tërheqës mbi ata të bukur

Në një studim, grave iu dhanë skriptet me profile nga dy burra të ndryshëm dhe ato duhej të zgjidhnin se cilin preferonin. Shumica e grave zgjodhën profilin me atribute të mira fizike, ndërsa djali i këndshëm nuk ishte shpesh zgjedhja përfundimtare. Falë këtij studimi, ne tani e dimë se karakteristika e këndshme bëhet një faktor i dukshëm kur zgjedh partnerin për një lidhje serioze dhe në vend të kësaj, është karakteristika manipuluese që djemtë e këqinj kanë që duket më tërheqës.

Ata çlirojnë “vajzën e keqe”

Një psikolog, Robyn McKay, Ph.D., shpjegon se vajzat që kanë një anë të fshehtë të brendshme rebeluese tërhiqen lehtësisht nga burrat që mund ta lirojnë atë prej tyre. Zakonisht, tek vajzat, ky tipar është i shtypur gjatë fëmijërisë dhe një nga mënyrat më të lehta për ta për t’i nxjerrë të gjitha është të fillojnë të takojnë një djalë rebel.


Shtuar 24.07.2020 13:02