Irakienët nuk e besojnë dot, bie bora e dytë brenda shekullit

Banorët e Bagdadit nxituan të bënin topa bore ose të bënin fotografi të martën, ndërsa kryeqyteti irakian u zgjua i veshur në të bardha nga reshjet e dytabrenda një shekulli.

Reshjet e fundit të regjistruara të borës në qytet ishin në vitin 2008, por ishte një borë e shpejtë dhe kryesisht e lehtë, dhe para kësaj, kishte kaluar një shekull që kur Bagdadi pa ndonjë fjollë bore.

Irakianë të rinj dhe të moshuar thanë se ishte hera e parë që ata kishin parë ndonjëherë borë të binte në Bagdad, transmeton IndeksOnline.

Palmat ikonike të qytetit u përshkruan me ngjyra të bardha. Njerëzit gjatë rrugës për në punë ndaluan makinat e tyre për të shkrepur fotografi ose për të luajtur në borë.

“Reshjet e borës mund të vazhdojnë deri të mërkurën, duke pasur parasysh motin shumë të ftohtë”, tha Amer al-Jaberi, kryetari i mediave të Qendrës Meteorologjike Irakiane.

“Kjo valë e ftohtë erdhi nga Evropa,” i tha ai AFP-së.

Populli i Bagdadit është mësuar më shumë me mot të ngrohtë sesa të ftohtë.

Temperatura më e lartë e regjistruar në kryeqytet ishte 51 gradë Celsius (124 gradë Fahrenheit), një rekord të cilin e ka afruar disa herë vitet e fundit.


Shtuar 11.02.2020 10:25