Konferenca e Kryetarëve, Mediu: Gjetët një opozitë të tillë për të arritur çfarë të donit

Kryerepublikani Fatmir Mediu u shpreh ditën e sotme në Konferencën e Kryetarëve për zgjedhjen e presidentit, se është shumë i zhgënjyer nga serioziteti që iu kushtua këtij procesi.

Ai tha se mazhoranca arriti atë që donte, për shkak të gjendjes në të cilën ndodhet Partia Demokratike dhe fundi i këtij procesi duket qartë.

“Besoj që deritimi i parlamentit duhet ët ketë seriozitetin e duhur. Na thërrasin për ët firmosur por nuk jemi më as pjesë e grupit. Ajo që më shqetëson është se ky parlament nuk ka treguar seriozitet. Kemi detyrimin kushtetues që të jemi në konsnsus. Këto tre raunde u abuzuan dhe as nuk u përcoll nëj emër. Ju e arritët qëllimin që opozita të ishte e përçarë.

Jemi në një pozicion absurd ku ju diskutoni që duhet të ketë një datë të caktuar për zgjedhjen e presidentit, ku opozita është e përjashtuar. Kam vite në politikë dhe po mësoj gjithnjë më shumë politika të reja. Kërkojmë të bëjmë marrëveshje e përjashtojmë njëri-tjetrin.

Opozita ka pasur dhe ka njerëz dinjitozë. Në rsat se nuk ka marrëveshje, marrëveshja që krijon opozita ëhstë me opinionin public. Për fatin e keq gjetët një opozitë të tillë për të arritur atë që donit. Ajo që më vjen keq në momentet që në momentet që ne jemi do kërkojë një fryme komunikimi normal. Ky proces u paragjykua që në fillim dhe padyshim fundi duket qartë.”